>Flashback:Hitler- De Verrijzenis van het Kwaad

>4 mei 2010: de Dodenherdenking op De Dam werd ernstig verstoord door een paniekzaaiende man, een veelpleger in “joods-orthodoxe klederdracht.” Bij het incident vielen maar liefst 50 gewonden.

De man zag er uit als een orthodoxe Jood en joeg het publiek de stuipen op het lijf door het prevelen en schreeuwen van onverstaanbare teksten. Waarom hij dat deed is niet bekend. Volgens Welten is de man in het verleden diverse malen veroordeeld voor onder andere geweldsmisdrijven en drugshandel. Hem wordt verstoring van de openbare orde ten laste gelegd. BNR

….

Eerder deze week werd door een “bijna-aanslag” in New York de bevolking van de VS wederom de stuipen op het lijf gejaagd. En zojuist zou er uit voorzorg een explosief tot ontploffing zijn gebracht op het vliegveld van Houston. Uit Amsterdam, trouwens.

De paniek op de Dam, en de paniekzaaierij over moslimextremistische aanslagplegers, laten zien dat Nederland en een groot deel van de westerse wereld continu in angst leven. En angst is zelden een goede raadgever. Het verdeelt mensen, en leidt niet zelden tot populariteit van dictatoriale leiders.

Inmiddels is het 5 mei 2010, de dag dat we worden geacht de vrijheid te vieren. Nederland werd bevrijd van de bezetting door de nazi’s. Hun leider Adolf Hitler wist in de aanloop naar WO2 aan invloed te winnen, en uiteindelijk aan de macht te komen, mede dankzij een zware economische en financiële crisis.

Op 4 mei 2009 plaatste ik een blog over de miniserie Hitler: The Rise of Evil. Aangezien de wereld ook anno 2010 in financieel en economisch stormachtige tijden vertoeft, etnische groepen tegen elkaar worden uitgespeeld, terwijl tegelijkertijd persoonlijke vrijheden en privacy steeds verder onder druk komen te staan dankzij de comeback van big brother, is de volgende scene uit de serie actueler dan ooit.

Het laat zien hoe de vrijheid van het volk wordt ingeperkt, en de oorlogstrommels roffelen, naar aanleiding van een door Hitler gewenste, en wel èrg goed uitkomende aanslag op de Reichstag, toegeschreven aan de “communistische terrorist” Marinus van der Lubbe.

Lees als je wilt het originele blog uit 2009. Bedenk de rest er zelf maar bij. Leve de vrijheid!