Video: De Lange Mars in Den Haag #1mei #mayday

Op de Dag van de Arbeid, 1 mei 2013, hielden leden van Vereniging Basisinkomen, Doorbraak, Samen Sterk, Landelijke Demonstratie 2013 en anderen enkele toespraken op het Malieveld. Verder waren ook linkse activisten van Koerdische, Iraakse en Iraanse afkomst aanwezig.

 

Er werd gesproken over het Europese initiatief om te komen tot een onvoorwaardelijk basisinkomen, over de toenemende dwangarbeid voor werkloze bijstandsgerechtigden, wat niet alleen tot rechteloosheid voor de betrokkenen, maar ook tot uitbuiting, verdringing en uitholling van arbeidsvoorwaarden leidt, en de neoliberale bezuinigingspolitiek in Nederland en Europa in het algemeen.

De toespraken op het Malieveld werden gevolgd door een korte tocht door de Haagse binnenstad, eindigend op het Plein.  De Lange Mars voorafgaande aan de manifestatie was overigens de nacht van tevoren al begonnen in Utrecht, om in Den Haag te eindigen.

3 gedachten over “Video: De Lange Mars in Den Haag #1mei #mayday

Reacties zijn gesloten.