>Actie vingerafdrukken in stroomversnelling

>Onderstaand bericht is met toestemming over genomen van de Zaanse SP-site

26-02-2010

Paspoort kwestie bereikt nu ook Tweede Kamer “

Door: Roland van Braam, raadslid

Een hectische week was het. Heel veel mensen door het hele land steunden onze actie tegen de vingerafdrukken in het paspoort. Ook kreeg ik heel veel steunbetuigingen zoals “Met genoegen heb ik je vragen betreffende de vingerafdrukken gelezen en ook ik ga mijn gemeente (Brummen) aanschrijven “

Ik moet wel vermelden dat mede dankzij een zekere John op Hyves deze actie in een stroom versnelling is gekomen. Hij heeft o.a. een speciale weblog opgericht.
Ik houd mij pas sinds 2 weken bezig met deze kwestie en hij al wat langer. Wij hebben nu onze krachten gebundeld om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor deze onrechtvaardige wet.

Inmiddels hebben we al diverse lokale SP fracties benaderd om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Purmerend is de eerste die ook mijn artikel op hun website heeft geplaatst. Bedankt daarvoor SP Purmerend!

In het begin is de kritiek geweest dat dit een campagne stunt was. “De SP pakt dit onderwerp nu op terwijl deze wet al in september 2009 is ingevoerd.” Maar net zoals bij veel burgers is de kritiek op deze wet naar boven komen drijven op het moment dat mensen hun paspoort moesten verlengen. En er is weinig tot geen media aandacht geweest over dit onderwerp.

Vandaar dat ook wij pas laat door hadden wat deze wet inhield.Hadden we dit onderwerp dan maar moeten uitstellen tot na de verkiezingen ? Ik vind van niet en vele met mij ook niet.

Vandaag werd ik benaderd door Aaron Boudewijn, de Utrechtse student die naar de rechter is gestapt. Hij was de eerste vingerafdrukweigeraar voor het nieuwe paspoort. In de Volkskrant is daar uitgebreid aandacht aanbesteed en ook op de radio. Aaron heeft zich inmiddels aangesloten bij onze e-mail actie en zal ons nog verder steunen.

Ook heb ik vandaag positief nieuws ontvangen van Erik de Vries, fractiemedewerker SP Binnenlandse Zaken, en Arda Gerkens, Tweede kamerlid SP.
Ik citeer: “ Wij moedigen iedereen aan met dergelijke handtekeningenacties mee te doen. Het is goed dat mensen laten horen dat ze het met dit beleid niet eens zijn. Want het moge duidelijk zijn dat de SP tegen deze wetswijziging heeft gestemd “

Nogmaals roep ik iedereen op onze e-mail actie te steunen.
Wij gaan strijdvaardig verder, ook na de verkiezingen !

Eén gedachte over “>Actie vingerafdrukken in stroomversnelling

  1. >Laatste nieuws: vragen nu ook in Purmerend officieel gesteld. Meer volgt.

Reacties zijn gesloten.