>De war on terror: voelt u zich óók zo genept?

>
De Haagse burgemeester Deetman (CDA) is opvallend openhartig over de rol van de AIVD in de affaire Antheunisstraat. Het volledige interview over radicalisering in Den Haag is, helaas tegen betaling, te lezen op de site van de Volkskrant.

Om het over de “war on terror” te hebben:

Is het, in alle eerlijkheid, niet vreemd dat, hoe afkeurenswaardig sommige denkbeelden ook zijn, je voor die denkbeelden zomaar tot 8 jaar veroordeeld kunt worden in Nederland? Zijn we écht zo bang geworden in Nederland?

Is het niet opvallend dat radicalisering in Nederland (ook volgens de AIVD) gefinancierd wordt door Saoedische NGO’s, welke dichtbij de Saoedische inlichtingendiensten en de regerende elite staan?

Is het niet vreemd dat dezelfde Saoedische elite, tevens financiers van terrorisme, zo dik bevriend is met de westerse machtselite, waaronder George W. Bush, wiens familie sowieso een bedenkelijke traditie heeft waar het vriendschappelijke economische banden betreft? Is het niet vreemd dat Nederlandse soldaten nu meevechten in diens zogenaamde “war on terror?” Is het niet vreemd dat, om maar een voorbeeld te noemen, 30 coalitiesoldaten ingesloten zitten tussen duizenden Taliban-strijders?

Is het niet vreemd dat er in Nederland geen parlementaire enquete komt naar de aanloop van de Nederlandse steun aan de oorlogen tegen Irak en Afghanistan? Mág de waarheid niet boven tafel komen? Is er soms iets te verbergen over de aanleiding tot deze oorlogen?

Is deze vicieuze cirkel van oorlogswinst, grondstoffenstrijd, toenemende big brother-neigingen, oorlog, radicalisering en “terrorisme” niet de natte droom van eenieder (waaronder westerse grondleggers van het gewapende islamitische fundamentalisme) die een Clash Of Civilizations voorstaat? Is het niet vreemd dat we politici hebben die maar wat graag lijken mee te werken aan een verdere verdeeldheid tussen moslims en niet-moslims?

Vind u ook niet dat de westerse beschaving er steeds verder op vooruitgaat, dankzij die winstgevende, sorry, ik bedoel bevrijdende en verenigende oorlog tegen terreur? Een oorlog die aan een nieuwe, vernietigende etappe toe dreigt te komen, zoals ook blijkt uit de verschillende oorlogsvoorbereidingen (kassa rinkelt) in de Golfstaten? Moet Nederland niet uitstappen?

Mede-bondgenoot Tony “waf waf” Blair lijkt in zijn nadagen als Britse premier zowaar nog iets verstandigs te hebben besloten…hoewel je je kunt afvragen hoe het land dat hij achter laat er aan toe is, als moordenaars promotie krijgen. Bij de politie, wel te verstaan.

Voelt u zich óók zo genept? En wat gaat u daar aan doen?

I guess that everybody’s gotta learn sometime…

2 gedachten over “>De war on terror: voelt u zich óók zo genept?

  1. >Dank! Overigens, morgen wordt er in de Tweede Kamer een motie ingediend over een parlementair onderzoek naar de Irak-kwestie. Er wordt een hoofdelijke stemming aangevraagd…Het is een begin.

Reacties zijn gesloten.