Doei 2017, hoi 2018

2017 was het jaar waarin

-ik mijn rijlessen weer heb opgepakt

-mijn vriendin helaas afscheid moest nemen van haar moeder, en ik dus van mijn schoonmoeder

-ik me helaas enigszins zorgen maak om een paar mensen in mijn omgeving

-ik genoten heb van mijn nu bijna tweejarig zoontje, op wie ik erg trots ben, net als op mijn dochter, die inmiddels op het gymnasium zit

-ik overigens probeer de privacy van mijn familie en naaste vrienden in ere te houden, tegen de opgedrongen tijdgeest in; vandaar geen namen hier.

-een succesvolle campagne voor een referendum rond de sleepwet heeft plaatsgevonden, waar ook ik me suf voor getweet en gepost heb

-de plaats van de PVV ingenomen lijkt te zijn door de FvD

-de plaats van Emile Roemer werd ingenomen door Lilian Marijnissen

-de plaats van Rutte werd ingenomen door Rutte

-de Amerikaanse president Donald Trump en het nieuwe Nederlandse kabinet Rutte beiden iets gemeen hebben: NOG meer geld van arm naar rijk verschuiven in hun respectievelijke belastingplannen

-muziekliefhebbers afscheid moesten nemen van onder meer Gordon Downey (The Tragically Hip), Chris Cornell (Soundgarden, Temple Of The Dog, Audioslave), DJ Kaleb Freitas, Pat DiNizio (Smithereens), Johnny Halliday, Malcolm Young (AC/DC), Robert Knight, Fats Domino, Martin Eric Ain (Celtic Frost), Charles Bradley, Grant Hart (Hüsker Dü), Walter Becker (Steely Dan), Chester Bennington (Linkin Park), Greg Allman (Allman Brothers Band), Chuck Berry, Clyde Stubblefield (drummer bij o.a. James Brown en veelvuldig gesampled in hiphop- en dancenummers), Al Jarreau, Warrel Dane (Sanctuary, Nevermore), Robert Popwell (The Crusaders), Chuck Mosley (Faith No More, VUA, Cement, Bad Brains), Dudley Simpson (componist Dr.Who-theme), Katie Lee, Gert Timmerman (Gert en Hermien),  Riem De Wolff (The Blue Diamonds), Sandra Reemer, Jimmy LaFave, Robert Miles, John Warren Geils Jr (J.Geils Band), Tom Petty, Cuba Gooding Sr., David Peel en Adele Bloemendaal. 

(In het bijzonder de dood van Chuck Mosley en Chris Cornell hebben op mij diepe indruk gemaakt, bijna vergelijkbaar met het overlijden van Prince, en vooral David Bowie)

-ik voor het eerst enkele malen solo heb opgetreden buiten het ‘protestcircuit’; dit gaat in 2018 gewoon door

-ik ook in 2018 weer deel van de linkse oppositie ben. Buitenparlementair dan.

-ik voor het eerst sinds heel lang een vast contract had en heb (weliswaar met te weinig uren om het alleen van die baan te moeten hebben)

-ik hoop dat de actie voor Laurens een succes wordt, en in 2018 een vervolg kan krijgen

-ik de laatste regels van dit stukje eindig met:

ik wens jullie, mezelf, mijn naasten en de wereld het allerbeste voor 2018. En rechtvaardigheid.

En wereldvrede 😉