De #BND versus feiten over #MH17 en het opzettelijk hinderen van onderzoek

De Duitse geheime dienst BND beweert, ondanks een overweldigende hoeveelheid aanwijzingen in de richting van de extreemrechtse junta in Kiev, dat het vaststaat dat ‘pro-Russische separatisten’(lees: het antifascistisch verzet) de MH17 hebben neergehaald.

Volgens de BND is dit onder meer af te leiden uit het knoeien met fotomateriaal. Ze hebben waarschijnlijk beeldmateriaal als dit over het hoofd gezien (of om politieke redenen niet willen zien):

Key Piece of Video “Evidence” for Russian Responsibility for Malaysian Plane Shootdown Debunked

Daarbij is elke definitieve conclusie bij voorbaat uitgesloten zolang het wrak van MH17 niet, zoals te doen gebruikelijk bij vliegrampen, in een hangar wordt gereconstrueerd. En zolang Kiev elk serieus onderzoek ter plekke blijft saboteren.

Zie deze (voor nabestaanden waarschijnlijk pijnlijke beelden bevattend, waarvoor bij voorbaat excuus) documentaire, via Slavyangrad.org.

Hierin wordt niet alleen de structurele tegenwerking door Kiev behandeld, inclusief het beschieten van Maleisische onderzoekers, maar ook aannemelijk gemaakt dat het Oekraïense leger verantwoordelijk is voor de aanslag. Engels ondertiteld.

Meer blogs en nuttige links over MH17 en Oekraïne.

UPDATE: Hoe verrassend, de Nederlandse coalitiepartijen VVD en PvdA hebben geen behoefte aan een extra hoorzitting over de nieuwe ‘onthullingen.’ Zo hard zullen die bewijzen dus niet zijn..

Eén gedachte over “De #BND versus feiten over #MH17 en het opzettelijk hinderen van onderzoek

 1. Artikel in het ARD
  Zij brengen het nieuws toch echt heel anders. Er lagen bij die veelbesproken ‘commissie stiekem’ bijeenkomst op 8 oktober helemaal geen bewijzen op tafel. De geheime dienst had een aantal opties gepresenteerd. Mogelijkheden. Varianten. ‘Plausibilitäten.’ Wellicht ging daar de suggesties van uit dat het de separatisten waren, en in suggesties zijn ze altijd sterk bij geheime diensten, maar meer was het ook niet:

  Dünne Suppe: BND präsentiert „Plausibilitäten“ statt Beweise zu MH17

  Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 20.10.14, 00:40 | 100 Kommentare

  Der Bundesnachrichtendienst (BND) tappt bei der Aufklärung des Abschusses von Flug MH17 im Dunklen: Dem parlamentarischen Kontrollgremium wurden keine handfesten Beweise, sondern nur „Plausibilitäten“ vorgelegt.

  Enz.

  Uiteraard wordt dit niet vermeld/verteld in de Nederlandse media!!

Reacties zijn gesloten.