Oud-werkneemster #Rabobank doet aangifte wegens #LIBOR schandaal

1462758_10201042180396546_1435340719_oKen je dat? De ene na de andere envelop valt op de deurmat.

Zorgtoeslag dit terug betalen, huurtoeslag dat terugbetalen, zorgpremie en eigen risico onbetaalbaar, 100.000 of minder vacatures op 700.000 werkzoekenden, wiens banen voor een deel ook nog eens worden verdrongen door dwangarbeid, prestigeprojecten, gehandicapten die door de participatiewet worden gemangeld, (sociale) huurders nog verder uitgemolken, verdere aantasting rechtsbijstand, pensioenen en AOW naar de kloten…het rijtje is nog veel langer.

En dan de andere kant: klauwen met geld voor JSF, JSS, gelegaliseerde belastingontduiking door multinationals, subsidies aan banken, massaspionage op onschuldige burgers, fascisten die op kosten van de gemeenschap met alle égards worden ontvangen in de Tweede Kamer.

En dan het Libor-schandaal, waarvoor Rabobank de boete van onze belastingcentjes mag aftrekken. Ja, tuurlijk ben ik daarover ook fucking pissed, en terecht ook, dacht ik zo.

Waarom zou ik nog ianger criminelen sponsoren eigenlijk?

Laura ziet dit gelukkig ook. Zij gaat maandag aangifte tegen de Rabobank doen. Zie persbericht hieronder. Goed begin. De rest volgt. Want karma, weet je wel.

httpv://youtu.be/OxZw4BhHTas
 

PERSBERICHT: OUD-WERKNEEMSTER RABOBANK DOET AANGIFTE WEGENS LIBOR-SCHANDAAL

Een oud-werkneemster van de Rabobank heeft aangekondigd op maandag 18 november aangifte te doen tegen de Rabobank wegens fraude.

Zij zal om 13uur bij het hoofdkantoor van de bank in Utrecht haar aanklacht kenbaar maken aan een woordvoerder van de Rabobank. Daarna zal zij aangifte doen van de vermeende fraude bij de politie. De dame wil alleen bekend worden onder haar voornaam Laura en wordt in de actie begeleid door een groep die zich heeft verzameld via de sociale media.

Locaties en programma

13:00 – groep verzamelt zich bij het hoofdkantoor van de Rabobank, Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht

Aankondiging op Facebook

Laura deed de aankondiging van haar actie op Facebook onder de titel Frauderende banken moeten vervolgd worden!, binnen enkele uren hadden online activisten haar actie bekend gemaakt.

De aankondiging is een persoonlijk beklag tegen de Rabobank:

Ik zit met een gigantisch probleem..

Het lijkt erop dat jullie het slechte nieuws laten doodbloeden tot jullie van het *gezeik* afzijn.

Ik kan nog steeds niet leven met een aantal feiten..

1:Piet Moerland stapt op een half jaar voor zijn pensioen (gezien zijn bankrekening totaal geen leed).
2: Er zit nog steeds niemand vast voor het grootste kartelschandaal ooit.
3: Dat jullie durven te werken met de kreet MVO.
4: Boete van de belasting aftrekken.(seriously???)

Bedoel een bank met zon naam, wie wil daar nog voor werken.Mensen zonder moreel besef alleen nog of mensen die het gewoonweg niet snappen. Ik zal hierover blijven posten bloggen schrijven verspreiden en dwarszitten.

Ik wil antwoorden.

Ik zal niet rusten voor er mensen boeten.

Laten we maandag gewoon verhaal halen met een groep.

 

Betrokken organisaties

Laura doet haar aankondiging op persoonlijke titel maar haar actie kreeg de aandacht van onlineactivisten van Anonymous en Occupy. Een groep vrienden,waarschijnlijk gesteund door demonstranten, zal Laura aanmoedigen en er zal verslag gedaan worden via een aantal ‘vrije media’ kanalen die zich aankondigen op Facebook.

Meer info: Facebook-event

Bron: Globalnoise

Eerder verschenen op Zaplog.