Downloads even niet gratis #HulpTerApel UPDATE

Ja, mensen, zo gaat dat in het echte leven. Ik ga namelijk even flink misbruik maken van de extra exposure die is ontstaan door mijn vermeldingen in de Haagse 100. Keihard cashen. Niks gratis downloads! Maar lees vooral verder.

Vanaf vanavond 18:00 ga ik namelijk een week lang de downloads op Bandcamp voor 1 euro per stuk aanbieden. Aangezien ik zelf maar drie euro kon doneren ten bate van het vluchtelingenkamp in Ter Apel heb ik jullie hulp nodig, om de honderden Somaliërs, Irakezen en Iraniërs daar concrete hulp te kunnen bieden.

Wat is er namelijk nodig: dekens, tenten, sokken, onderbroeken, eten, drinken, drinkwater, brandstof voor een generator, donaties voor het instandhouden van een internetverbinding van het kamp. Humanitaire hulp dus, en dan niet de NATO-versie daarvan, maar échte hulp.

En waarom? Omdat “We zijn vernederd, in de gevangenis gegooid en daarna op straat gezet. Zonder recht om te werken. Ze dwingen ons om zwervers te zijn”, zegt Saad Hadi, één van Iraakse kampbewoners.

httpv://youtu.be/DHr6Wfqfx1Q
En terugkeer is ook niet mogelijk. Gevolg is dat deze mensen geen kant op kunnen.

Vanuit het hele land worden al inzamelingsacties georganiseerd voor het kamp, en morgen is er ook een demo in Maastricht, alsmede een benefiet-optreden van Harry Loco in Ter Apel, maar het is op dit moment niet genoeg.

Ik heb contact opgenomen met Stichting Vluchtelingen Hulp (SHUV) over deze aktie, en begin maar alvast, in afwachting van hun respons. Ze hebben het ongetwijfeld druk.

Dus mensen, laat je hart spreken en download je gek. Volgende week vrijdag 100 euro bij elkaar, deal?

UPDATE: opbrengst was bescheiden, heb er nog een euro bijgedaan.

Eén gedachte over “Downloads even niet gratis #HulpTerApel UPDATE

  1. ‘Ben trots op je! Goed initiatief en jammer dat zo weinig van onzer vrienden respons geven!

Reacties zijn gesloten.