Ex-senatoren: Saudisch regime betrokken bij aanslagen 9/11

Tjonge, even let ik niet op, een paar maanden blog ik niet over 9/11, en dan gebeurt het:ex-senatoren Bob Graham en Bob Kerrey gooien de knuppel in het hoenderhok.

In  sworn statements, onderdeel van een rechtszaak tegen het regime namens o.a. nabestaanden van de aanslagen, verklaarden zij afgelopen vrijdag dat volgens hen het Saudische regime betrokken was bij de aanslagen van 9/11.

Even ter herinnering: Bob Graham was lid van de 9/11-onderzoekscommissie van het Amerikaanse Congres, en Bob Kerrey werkte mee aan het onderzoek van de officiële 9/11-Onderzoekscommissie.

Beiden hebben, net als andere collega’s uit de onderzoekscommissie, al vaker hun twijfels geuit over de officiële uitleg van de terreuraanslagen.

Persoonlijk denk ik dat ze het niet van de doofpot gaan winnen.Niet omdat ze geen gelijk zouden kunnen hebben (dat denk ik namelijk wel) maar omdat het Saudische regime onaantastbaar bondgenoot is van westerse mogendheden, en bevriende dictaturen in het Midden-Oosten.

Eén ding is wel zeker: 9/11-kritiek is vanaf deze week niet zomaar meer als voer voor “aluhoedjes” en “conspiracy nuts” te framen. En dat is alleen maar positief te noemen. Ondanks alle ellende die op de aanslagen is gevolgd.

Wordt vervolgd.