>Livestream hulpkonvooi voor Gaza

>

Watch live streaming video from insaniyardim at livestream.com

Opnieuw is er een scheepskonvooi met hulpgoederen op weg naar, het van de buitenwereld afgesloten, Gaza. En opnieuw dreigt de Israëlische marine met ingrijpen.

Twitter
is zo’n beetje de enige bron waar updates te vinden zijn, want opnieuw verzuimt de internationale mainstream media, voor het grootste deel althans, te berichten over dit hulpkonvooi. Twitter en andere sociale netwerken worden bovendien overspoeld door de Israëlische propagandamachine.

Ook de Nederlandse politiek, druk bezig zich te beraden hoe ons te belazeren, te bestelen en te controleren na 9 juni, houdt zich stil. Op Harry van Bommel na:

Van Bommel: Laat hulpgoederen toe in Gaza
Persbericht:

27-05-2010 • Harry van Bommel roept minister Verhagen op er bij de Israëlische autoriteiten op aan te dringen een vloot van acht schepen die met hulpgoederen naar Gaza onderweg is, toe te laten. Vanuit diverse landen varen op dit moment schepen naar Gaza met duizenden tonnen hulpgoederen aan boord. Israël heeft gedreigd met een blokkade op zee te verhinderen dat de goederen worden afgezet. Van Bommel: “Het is nodig dat Israël dringend wordt gemaand de grens te openen. Daarom is het goed dat dit hulpinitiatief van solidariteit met de getroffen bevolking wordt genomen. De goederen moeten aan land worden gebracht.”

Israël blokkeert al drie jaar de toegang van hulpgoederen en ander vrachtverkeer naar Gaza. Alleen het minimaalste wordt toegelaten, waardoor de indruk is ontstaan dat de bevolking van Gaza wordt uitgehongerd. De Gazanen smokkelen een deel van de noodzakelijke producten door tunnels die onder grens met Egypte zijn gegraven. Deze tunnels worden zo nu en dan gebombardeerd door Israël. Het hoofd van de VN-organisatie UNWRA, Karen Koning Abu Zayd, heeft al in 2008 gezegd dat Gaza moedwillig in diepe armoede wordt gedompeld, met kennelijke instemming van de internationale gemeenschap. De situatie is dramatisch. Vorig jaar zomer probeerde het schip Spirit of Humanity ook al goederen af te leveren. Dat werd door de Israëlische marine verhinderd. De mensen aan boord werden gearresteerd.

Minister Verhagen keurde dat gedrag toen goed omdat Israël krachtens de akkoorden van Oslo uit 1993 het recht heeft op bewaking op zee. “Die antwoorden waren zeer teleurstellend want het Verdrag van Oslo is niet bedoeld om de burgerbevolking uit te mergelen. Daarom is het nodig dat Verhagen nu moediger optreedt,” aldus Van Bommel.

Zie ook www.witnessgaza.com

Eén gedachte over “>Livestream hulpkonvooi voor Gaza

  1. >De Palestijnse kwestie is een werelwijde *Shame*!
    Als Vriendjes politiek en/of zgn Bijbelse overleveringen dit toe staan, is het zeker niet verwonderlijk dat de kerken leegstromen en het poltieke systeem sterk aan het verloederen zijn..wegens werelwijde belangenverstrengelingen/religeuze Fanaatheid/Demoncrazy ect.

Reacties zijn gesloten.