>Kwart Nederland heeft hekel aan "buitenlanders"

>Goed nieuws voor de gevestigde orde:

Ruim een kwart van de Nederlanders is zeer negatief over allochtonen. Tien procent is zelfs uitgesproken racistisch. Die groep voelt zich superieur aan allochtonen en vindt dat Nederlanders zich niet moeten mengen met andere nationaliteiten. De helft van de Nederlanders heeft een afkeer van moslims.

Dat blijkt uit een representatieve enquête van onderzoeksbureau Motivaction onder 1020 Nederlanders, uitgevoerd in opdracht van de GPD, de persdienst van de regionale dagbladen.

Mannen zijn racistischer dan vrouwen, blijkt uit het onderzoek. De harde-kern-racisten zijn doorgaans jong, tussen de veertien en 25 jaar, en hebben een lage tot middelbare opleiding. Ze zijn gevoelig voor status en behoudend in hun opvattingen, of behoren juist tot de groep mensen zonder vastomlijnde waarden en normen die streven naar een onbezorgd en zo comfortabel mogelijk leven.

Lees verder bij Motivaction



Aanvulling: De eerlijkheid gebiedt natuurlijk om te vermelden dat de PVV ook een groep hoogopgeleide stemmers trekt.

Maar goed:

Hoewel het misschien te ver gaat om de partij op zich zelf racistisch te noemen, zal de PVV ongetwijfeld een stemmentrekker zijn in deze groep.

Als het deze mensen, met name de laag-tot middelbaar opgeleiden, om “vrijheid” en een beter leven gaat, wacht ze echter een grote teleurstelling , hoewel men in libertaire kringen (qua “vrijheids” en corporate controlestaat-issues) wel wakker aan het worden is. Al is dat besef verder nog niet breed doorgedrongen….


Wat vinden de potentiële PVV-stemmers eigenlijk van hun aanval op het minimumloon, op vakbonden en op algemeen verbindend verklaarde cao’s? Of de manier waarop drugsbeleid volgens de PVV gevoerd moet worden? Of de neiging van de PVV, samen met PvdA en CDA, tot het streven naar een controlestaat met big brother-trekjes? Wat vinden PVV-stemmers eigenlijk van de neo-liberale koers die Geert Wilders altijd heeft gevolgd? Of, zoals op Vrijspreker werd aangegeven, de centralisatie van de politie?

Wat vinden potentiële PVV-stemmers van de wens van de PVV om Iran te bombarderen, op basis van gegevens die net zo “betrouwbaar” waren als destijds bij Irak?

Dáár ben ik nou benieuwd naar….

Kwestie van tijd. De opkomst van Wilders is een achterhoedegevecht.