>Wij kunnen alle Europese hoofdsteden vernietigen

>Dat zeg ik niet, dat schijnt een Israëlische professor (ècht!) van Nederlandse afkomst, genaamd Martin van Creveld, gezegd te hebben in een interview. Een interview dat overigens gecensureerd werd op Nujij.nl.

Dit zegt de beste man:

“We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets of our air force.”

Best ziek nietwaar? En dan te bedenken dat Israël officieel geen wmd’s heeft, dus ook geen nukes. Nietwaar meneer Olmert?

Burgeroorlog in Nederland

Van Creveld is ook de man die lijkt te zinspelen op een burgeroorlog in Nederland, zo zei hij vorig jaar in een interview met Trouw:

„We weten dat het gevaar loert. Als de islamitische minderheid op twintig procent komt, dan is dat het omslagpunt. Dan zijn ernstige problemen te verwachten: terreur, guerrilla, stadsguerrilla. Geloof en criminaliteit kunnen een explosieve combinatie vormen. Tripoli (het geweld in Libanon deze week tussen de Palestijnse splintergroep Fatah Islam en het Libanese leger – red.) begon ook met een bankoverval.”

Even voor de duidelijkheid: de redactie van Trouw verwijst naar de Fatah (Al) Islam, niet ik. De redactie van Trouw zou zich misschien even moeten verdiepen in de achtergronden van die terreurgroep. Dan komt ie bij zijn politieke vrienden uit, waaronder Dick Cheney en Eliot Abrams.

Geert Wilders hijgt mee

Onze nationale politieke steunpilaar cq. minnaar voor zijn vrienden van de Israëlische politieke haviken, en hun corporate militaire-en big brother-industrie, partijleider Geert Wilders van de Partij voor de ‘Vrijheid‘, lijkt een groot fan te zijn van deze nutty professor, aangezien hij in september vorig jaar nog pleitte voor de inzet van het leger in de Goudse wijk Oosterwei.

Gezien Wilders’ neoconservatieve achtergrond kunnen we er van uitgaan dat hij liever ziet dat mensen in Nederland elkáár op religieuze en etnische gronden bevechten, dan dat we in opstand komen tegen de elite waar hij deel van uitmaakt.

Welke elite? In mijn vorige blog schreef ik o.a. dit:

Waarom de Israëlische en Amerikaanse (en ook de Europese) economie niet zonder de “oorlog tegen terreur” en de strijd tegen de Palestijnen kan…

…wordt duidelijk als je deze website bekijkt: WHOPROFITS.ORG

Een zeer uitgebreide analyse van de mechanismen hierachter kun je bovendien lezen in Naomi Klein’s boek The Shock Doctrine, vanaf bladzijde 527. Hou dit s.v.p. in gedachten bij elke volgende “Palestijnse”, “moslim-fundamentalistische”, of wellicht “extreemlinkse” aanslag of bedreiging. Of onzin over Guantanamo-verdachten die na hun vrijlating terugkeren naar een niet bestaande organisatie.

Aanhangers van het door Milton Friedman geïnspireerde “rampen-kapitalisme”,( de stroming die door Reagan, Thatcher, neoliberalen en neoconservatieven en rechtse Israëlische politici werd en wordt omarmd,) hebben geen enkel belang bij vrede, vrijheid voor de massa of werkelijke democratie. Zéker in de huidige tijd van economische crisis is dat een factor om rekening mee te houden.

Waarbij ik meteen een goede aanleiding heb om het voor vandaag voor gezien te houden. Want terwijl werknemers in Nederland massaal worden ontslagen, maar falende commerciële banken opnieuw aan het infuus van de bevolking worden gehangen, privatiseert het Nederlandse ministerie van Defensie de oorlog:

Defensie gaat inlichtingenwerk Uruzgan uitbesteden. Aan een Israëlisch bedrijf.

Voorlopig hoeven we in Nederland dus niet bang te zijn voor een Israëlische atoomaanval, want we zijn brave handelspartners in oorlogszaken. Hoewel, als je een ander vlaggetje plakt op die kernkop, vallen er wellicht weer zaken te doen om een herhaling in de toekomst erná te voorkomen….Schijnt vaker te werken, en is zowel buiten als binnen Israël een prima economische stimulans…behalve voor het grootste deel van de burgers, die er óók in Israël voor mogen betalen. En wie liever niet meedoet aan oorlogen:

De bron van het interview met Van Creveld, dat vrijdag in Jeruzalem zou zijn gepuliceerd, heb ik overigens niet kunnen vinden. Op dit weblog wordt IAP.org als bron aangegeven. Dat lijkt me echter niet kloppen.

UPDATE 29/01: De bron van de uitspraken is een artikel uit 2003: klik

En eerlijk is eerlijk: in de context van dat artikel klinkt Van Creveld minder “nutty”, wat overigens de urgentie en actualiteit van het onderwerp absoluut niet vermindert:

There are a lot of worried people in the countries bordering the
Mediterranean and the Indian Ocean who learned last month (just after
Israel bombed Syria for the first time in thirty years) that they will all
be within range of the nuclear-tipped cruise missiles that Israel is
currently fitting into its German-supplied Dolphin submarines. Israel
regularly promises to attack potential opponents before they develop
nuclear weapons — Iran is the current focus of its suspicions, though it
insisted Iraq was working on them too — and that sort of talk is almost as
worrisome for people living downwind from Iran as it is for Iranians
themselves.

But surely Europe is safely distant from all this, isn’t it? Not
according to Martin van Creveld, professor of military history at the
Hebrew University of Jerusalem, who has been warning for several years that
the only logical outcome of Prime Minister Sharon’s settlement policy is
ethnic cleansing: the military expulsion of Palestinians from the West
Bank. Sharon is confident that the United States under the current
administration would never defy Israel and intervene to stop it, van
Crefeld believes — and if the Europeans thought about intervening, they
could easily be deterred.

“We possess several hundred atomic warheads and rockets and can
launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome,” says van
Crefeld in the new edition of David Hirst’s classic book on the
Arab-Israeli conflict, ‘The Gun and the Olive Branch’. “Most European
capitals are targets for our air force. Let me quote General Moshe Dayan:
‘Israel must be like a mad dog, too dangerous to bother.’ …Our armed
forces are not the thirtieth strongest in the world, but the second or
third. We have the capability to take the world down with us. And I can
assure you that that will happen before Israel goes under.”

Not that Israel is in any imminent danger of going under, but this
sort of talk scares the hell out of Europeans. You wouldn’t have got 59
percent of European identifying Israel as a threat to world peace ten years
ago, when Yitzhak Rabin was prime minister and the Oslo accords had just
been signed. They have changed their minds in response to changing events.

Eén gedachte over “>Wij kunnen alle Europese hoofdsteden vernietigen

  1. >Beste USpace, ik vind het prima dat je onder twee verschillende artikelen precies dezelfde reclameboodschap voor Wilders plaatst, maar het is bepaald niet on-topic.

    Overigens ben ik geen voorstander van rechtsvervolging tegen Wilders vanwege zijn uitspraken. Hetzelfde geldt voor Harry van Bommel en sheik Yasin.

    Ik ben vóór rechtsvervolging, volgens internationaal recht, van politici die onrechtvaardige oorlogen voor winst steunen. En daar valt, wat mij betreft, ook Wilders onder.

Reacties zijn gesloten.