>JohnitoTV: Volksopstand The Movie

>Volledig te downloaden via Archive.org, tevens beschikbaar op Blip.tv. Op Google video is een lowres-versie te vinden. De betere versie wordt daar helaas niet geaccepteerd, of ik heb het niet lang genoeg geprobeerd. (hoewel, een dikke week. Doei Google!)

Zoals beloofd, een videoregistratie van de Volksopstand. Bekijk vooral even de toespraak van schrijver en ex-justitieambtenaar Ton Theunis. Aanrader!

Update: Bij het verhaal over de mogelijk “opzettelijk gecreëerde kredietcrisis“, in de video door Marcel Messing, (die ook spreekt over een streven naar één wereldwijde centrale bank) denk ik zelf vooral aan Bush, met zijn zogenaamd goed bedoelde “voor iedereen een hypotheek.”

Beruchte speech uit 2002:

Of dat idee Bush is ingefluisterd door banksters of niet, je zou kunnen zeggen dat het neoliberale kapitalisme het mogelijk heeft gemaakt. En we zien het nu vervangen worden door een elitair soort communisme/sovjetkapitalisme. De uitkomst is hetzelfde: het volk, waaronder vooral de mensen met het minste geld, mag er voor opdraaien.


Want je kunt niet onbeperkt lucht in een luchtballon pompen.


Iemand zal dat een keer moeten terugbetalen aan de centrale banken. Wie denkt u dat dat zal worden? Nog maar effe een comfort cardje doen?

Het is eigenlijk jammer dat het onderwerp “kredietcrisis” op het podium alleen door Messing is opgepakt. De boodschap uit dát deel van zijn speech dreigt in activistenland ondergesneeuwd te raken door zijn imago van “zwever.”

UPDATE 14/10: En dat terwijl zelfs op CNN nu een vergelijking wordt getrokken tussen de Weimar-republiek en de huidige staat van de VS.

UPDATE 19/03 /2009: Op verzoek van diverse lezers heb ik de volledige toespraak, voor zover gefilmd, van Marcel Messing geupload.

Gerelateerd:

WE ZIJN ALLEMAAL VERDACHT