>Nog ff over Gouda (UPDATE)

>UPDATE 7 oktober 2008: Interessant comment van een Nederlandse militair:

Maar we hebben nooit trainingen gehad over ik noem maar een voorbeeld (ik noen niet de straatnamen letterelijk) maar zo precies als nu sommige dingen nagemaakt worden en OOK de trainingen we weten bijna letterlijk waar en wat we afmoeten sluiten om een stad vast te zetten IN NL .Dan is deze regering voor iets bang of hebben ze inlichtingen als je het begrijpt

Misschien ben ik wat minder over the top dan ik hieronder dacht.

Ik kon het niet laten om even lekker los te gaan op een Nujij-link van Abdul Haq.
Genuanceerd is anders, en misschien hier en daar wat over de top voor sommigen, maar hey, probeer maar eens het nieuws van de afgelopen weken zo kort in één rant samen te vatten 😉

Propaganda over Gouda: aanloop tot oefening Martial Law in Nederland?

Geen rare gedachte, Abdul. Hebben we relmarokkanen in Nederland? Ja. Hebben we politici in Nederland die er alles aan doen om elk “Marokkaans” of “islamitisch” gerelateerd relletje tig keer uit te vergroten? Ja. Hebben we politieke en economische lobbies, en diplomatieke posten in Nederland die er groot belang bij hebben dat de poep de ventilator raakt, het liefst tussen verschillende culturen en religies, zowel binnen als buitenlands? Ja. Vraag maar aan verliefde Geert.

Is het de bedoeling dat Nederland volgende vuile oorlogen tegen geopolitiek en economisch eigenwijze, pardon, Islamitische landen blijft steunen? Ja, voor sommige idioten wel. Is er een zondebok nodig als er een economische crisis uitbreekt? Ja. Hebben we vaker gezien. Liever gedupeerde Hollanders die gedupeerde Marokkanen in Nederland dan wel “Taliban“strijders in het buitenland bevechten dan dat ze samen de échte boeven gaan vangen, niet dan?

Breekt de hel los als mensen hun spaargeld niet mogen opnemen omdat de banken geen geld hebben, of als alle pensioenen gesmolten zijn? Ja. Is een staat van beleg dan denkbeeldig? Nee.

Is er dus een goede reden voor Marokkaanse jongeren in Gouda of waar dan ook om zich normaal te gedragen? Ja. Ze laten zich anders namelijk als PR gebruiken voor de grootste oplichters ooit. De oorlogshitsers, de wederopbouw-en veiligheidsindustrie en de bailout-bende, die er niet voor terugdeinst om belastinggeld in een bank te stoppen waar vervolgens nog steeds volop op gegokt (en dus verloren) kan worden op de beurs.

Vergezocht? Let maar op. Als Fortis alsnog over de kop gaat inclusief 49% volksaandeel, (of willekeurig welke bank dan ook) stikt het opeens weer van de nieuwsberichten over Yolanthe’s sexfantasietjes en over rellende allochtone jongeren in Aarkopergestel-zuid, gesluierde studentes in Iran of vage Al Qaeda-boodschappen op in Texas gehoste websites (wat vakkundig buiten beeld gelaten wordt). Opdat we allemaal maar vooral elkáár de schuld van het slechte nieuws van de dag blijven geven, en vervolgens plat voor het zoveelste pulpprogramma op de geleaste flatscreen te blijven hangen, terwijl de witte boorden hun zakken vullen en onze buurjongens en meisjes naar oorlogsgebieden worden gestuurd, want ja, ’t is een baan…en o ja, had u uw lening/hypotheek al overgesloten?

Tijd om Network weer eens uit te zenden.