>Introductie: Iraniërs in Nederland en de dreigende oorlog tegen Iran

>
Themamaand Iran

Onder de huidige dreiging van een Amerikaans/Israëlische oorlog tegen Iran, hebben vredesactivisten en activistische bloggers de mond vol over de pro’s en contra’s van zo’n oorlog.

Gaat het werkelijk om een kernwapendreiging van het Iraanse regime, of heeft het meer te maken met de geopolitieke aspiraties van de Amerikaanse neoconservatieven, onder aanvoering van Bush en Cheney?

Betekent tégen oorlog ook meteen pro-de Islamitische republiek?

Wat zou zo’n oorlog voor impact hebben op de Iraanse bevolking? En op Iraniërs in Nederland? Hoe staat de Nederlandse politiek tegenover de kwestie?

Op deze en andere vragen zal ik, ook omdat ik desktopactivisme alléén te vrijblijvend vind, de komende weken een antwoord proberen te vinden, waarbij de uitkomst niet gegarandeerd is.

En om ons, activisten en bloggers, een lesje te leren, zal de nadruk liggen op de stem van Iraniërs in Nederland, in woord, beeld en geluid.

Lees ter introductie nog even het ingezonden artikel van In Liem, over de houding van de Nederlandse pers inzake de kwestie Iran, alsmede de lezing van onderzoeksjournalist Seymour Hersh.

Stay tuned…(in verband met technische problemen niet eerder dan dinsdag 20 november het vervolg)

Eén gedachte over “>Introductie: Iraniërs in Nederland en de dreigende oorlog tegen Iran

Reacties zijn gesloten.