>Israël hoofdverantwoordelijk voor burgerslachtoffers Libanon

>

Volgens een rapport van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch is Israël, niet Hezbollah, hoofdverantwoordelijk voor de burgerslachtoffers in Libanon, tijdens de zomeroorlog in 2006. HRW deed onderzoek naar de omstandigheden rond de dood van 510 burgers en 51 Hezbollah-stijders.

,,Israël voerde oorlog met een roekeloze onverschilligheid over het lot van de Libanese burgers en schond het oorlogsrecht”, stelt het 249 pagina’s tellende rapport. Volgens HRW is het hoge aantal burgerslachtoffers het gevolg van doelbewust Israëlisch beleid en niet van mismanagement of een reeks fouten. Spits

De mensenrechtenorganisatie ontkent dat Hezbollahstrijders systematisch burgers hebben gebruikt als levend schild. In de meeste gevallen was dat niet zo en trokken de strijders zich terug buiten de steden.

Een eerder rapport (link toegevoegd-J.) had Hezbollah ook al bekritiseerd, omdat de organisatie opzettelijk Israëlische burgerdoelen heeft aangevallen. VRT



Het rapport is hier te downloaden, en komt bovendien op het moment dat er zich een militair incident blijkt te hebben voorgedaan, ditmaal tussen Israël en Syrië.

Zie voor de context: A Clean Break

Ongetwijfeld wordt HRW en iedereen die dit bericht plaatst nu voor linkse, nazistische antisemieten uitgemaakt 😉