>Meer weerstand in Kamer tegen Uruzgan-lespakket

>Nadat eerder SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen zich kritisch uitliet over het omstreden Uruzgan-lespakket van het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft nu óók zijn D66-collega Alexander Pechtold zich in de discussie gemengd.

Pechtold is, net als Marijnissen, niet gelukkig met het lespakket, zo blijkt op zijn website:

De D66-kopman vindt het erg ongebruikelijk dat ministeries hun eigen lespakketten samen stellen om uiting te geven aan een bepaald beleid. Hij vraagt zich dan ook af waarom het educatiemateriaal over de situatie in Uruzgan is vervaardigd. `Je zou bijna denken dat het kabinet op dit punt iets uit te leggen heeft’, aldus Pechtold.

De D66-fractie is van mening dat het lespakket een te eenzijdig beeld geeft van de situatie in Uruzgan. De objectiviteit over de berichtgeving in Uruzgan is, volgens de fractie, in het geding doordat er in het informatiepakket geen recht wordt gedaan aan de berichten in de media over aanhoudend geweld en aanslagen in de Afghaanse deelprovincie. Bovendien meent Pechtold dat het lesmateriaal de politieke onenigheid over de term `wederopbouwmissie’, voorafgaand aan het uitzenden van de Nederlandse militairen naar Uruzgan, niet goed uiteen zet.


D66 in de Tweede Kamer heeft inmiddels Kamervragen gesteld over de kwestie. Ondertussen werd ook bekend dat in de Afghaanse provincie Uruzgan zélf twee Nederlandse militairen gewond zijn geraakt, als gevolg van een granaat. Naar omstandigheden zouden ze het goed maken.

Retour afzender die hap, zou ik zeggen…

Eén gedachte over “>Meer weerstand in Kamer tegen Uruzgan-lespakket

  1. >Het enigste wat zo’n lespakket hoeft te hebben is een dvd. Karskens tegenover de politici bij het debat en de Nova uitzending waar je de speciale gast uit Afghanistan op Schiphol hoort vertellen dat het een kulverhaaltje was bij de politici.

Reacties zijn gesloten.