>The People vs. the Beauty Industry

>

Op 8 maart zond de Vpro de documentaire “Beperkt Houdbaar” uit van Sunny Bergman.

In de documentaire verkent de 34-jarige Bergman de volledig doorgeslagen wereld van de beauty-industrie, waarbij ze onder meer terechtkomt bij een kliniek waar zelfs minderjarige meisjes hun schaamlippen laten verwijderen, om meer te lijken op de, nota bene gefotosjopte Playboy-modellen. Duurbetaalde verminking vanwege overdreven schoonheids-indoctrinatie, wat mij betreft.

Bizar en treurig is ook het moment dat een vrouw zegt:

“Ik wil er gewoon uitzien zoals een vrouw eruit hóórt te zien.”

Bergman: “Hoe hoort een vrouw er dan uit te zien?”

Vrouw: “Nou ja, zoals ze eruit zien in de Playboy. De maatschappij heeft gewoon een bepaalde visie. Als je er niet zo uitziet, ben je anders. En zo voelde ik mij mijn hele leven: ánders.”

“Beperkt Houdbaar” is volledig te zien via de website www.beperkthoudbaar.info, waar je tevens mee kan doen aan akties om de beauty-terreur aan te pakken. Verder aandacht voor research en achtergronden, alsmede een forum.

Tevens kun je de documentaire nog bekijken via Holland Doc. Tussen al het nieuws over oorlog en (false flag-) terreur door vind ik dat dit onderwerp, beauty-terreur, niet mag ondersneeuwen. We worden er tenslotte allemaal direct of indirect via de media en reclame door beïnvloed. Is het niet jezelf, dan ken je vast wel iemand in je naaste omgeving die er prachtig uitziet, maar ten onrechte nooit tevreden is over haar/zijn lijf.