>Docenten: Stuur terug dat lespakket!

>

Uit het NRC:

Rotterdam, 17 aug. Scholen die de komende weken weer opengaan, vinden bij de post een lespakket van Buitenlandse Zaken. Het gaat over de militaire missie in Afghanistan en het is kant en klaar: factsheets, docentenhandleiding, ‘stappenplan’ voor een ‘themaweek’. Lees verder

Terecht maken sommige politici, (nou goed, minimaal ééntje dan) zich zorgen over deze ontwikkeling.
SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen:

Ik vind het linke soep: een regering die lesmateriaal ontwerpt. En dan nog wel over een onderwerp dat politiek zeer omstreden is. Zó omstreden zelfs, dat het kabinet de beslissing over de verlenging van de missie in Uruzgan vooruitgeschoven heeft naar oktober.


Ik zou daar nog aan toe willen voegen dat ik dit naar pure staatspropaganda vind ruiken, waarin kennelijk begrip moet worden gekweekt voor een bloedige oorlog die is gebaseerd op list, bedrog en zéér waarschijnlijk een false flag aanslag op 11 september 2001.

De aanval op Afghanistan was bovendien ruim vóór de aanslagen van 9/11 gepland, in weerwil van wat ons wijs wordt gemaakt.

Beter lijkt het me om voorlichting te geven over de oorsprong van de Taliban, d.w.z. over de links tussen de Taliban en Pakistaanse en westerse geheime diensten en politici.

Daarnaast kreeg diezelfde Taliban in 2001 nog $43 miljoen van de VS toegestopt. Terwijl de aanval al gepland was…

Yet the Bush administration did more than praise the Taliban’s proclaimed ban of opium cultivation. In mid-May, 2001, Secretary of State Colin Powell announced a $43 million grant to Afghanistan in addition to the humanitarian aid the United States had long been providing to agencies assisting Afghan refugees. Given Callahan’s comment, there was little doubt that the new stipend was a reward for Kabul’s anti-drug efforts. That $43 million grant needs to be placed in context. Afghanistan’s estimated gross domestic product was a mere $2 billion. The equivalent financial impact on the U.S. economy would have required an infusion of $215 billion. In other words, $43 million was very serious money to Afghanistan’s theocratic masters. Lees verder


Gek genoeg worden dit soort dingen nooit verteld in die flitsende wervingsspotjes van Defensie, of op het NOS/RTL/ANP/NU-nieuws.


Daarom zou ik in al mijn bescheidenheid de docenten willen oproepen het lespakket terug te sturen. Voordat we straks toestanden als in Duisburg gaan krijgen.

Een mooi educatief alternatief voor de scholen lijkt mij trouwens Docs At The Docks. Zie voor informatie daarover: http://docsatthedocks.nl/

4 gedachten over “>Docenten: Stuur terug dat lespakket!

  1. >Naar staatspropaganda ruiken ?????

    Het IS staatspropaganda !!!!!

    We hebben al jaren te maken met STAATSPROPAGANDA. Kinderen werden kort geleden (en worden wellicht nog?) met leugens en misleiding op middelbare scholen geronseld om in deze illegale oorlogen als huurlingen op te draven…

  2. >Onlangs zag ik op Parkpop nog een flitsende promostand van het ministerie van oorlog, jongeren en kinderen lokken met een spectaculaire klimwand…

    En ja, Ko, ik probeer me altijd zo min mogelijk in emotionele zin uit te drukken. Maar je hebt natuurlijk wel gelijk. Het IS staatspropaganda.

  3. >De linkse propganada is al diep geinfiltreerd op de scholen in Nederland. Zelfs de schoolboeken zijn er mee geinfecteerd. En dan is er nog de publieke omroep en het jeugdjournaal wat een bastion van linkse propaganda is.

    Een beetje tegenwicht om wat balans aan te brengen kan geen kwaad. De SP moet al helemaal haar mond houden, het zijn een stel communisten die niet weten wat democratie inhoud.

    domme hippies

  4. >Tsja, of de PO een bastion van propaganda is, daarover verschillen we in ieder geval niet van mening. Of dat dan “links” te noemen is, hangt af van de vraag wat je onder links verstaat.

    Over je opmerking aangaande de SP: ik vraag me af welke partij er in Nederland dan wél weet wat democratie inhoudt?

    En verder vind ik het prima dat de SP hier juist haar mond open over doet,en ik hoopte eigenlijk ook opmerkingen uit andere partijen te plaatsen in dit log. ik heb expres gezocht naar woordvoerders van andere partijen over dit onderwerp. Maar “zelfs” bij Groen Links is het stil hieromtrent…

    Laat staan bij vriend Wilders…

Reacties zijn gesloten.