>De Grote Uitverkoop

>
Der große AusverkaufFunny bloopers are a click away

Dat we maar niet vergeten waarom er tijdens de G8 in Rostock en Heiligendamm werd gedemonstreerd.

Zie ook de website van de film: Der Grosse Ausverkauf.

Dat (de absolute noodzaak om in actie te komen) liet onlangs ook Holland Doc zien met “The Yes Men.” over twee activisten die undercover deelnemen aan internationale conferenties, om de gewetenloosheid van de internationale politiek en, vooruit, het grootkapitaal aan te tonen.

Tijdens een conferentie in Canada werd een paar maanden geleden een bizar voorstel gedaan. Voor een zaal vol oliemagnaten stelden vertegenwoordigers van ExxonMobil voor energie te gaan winnen uit dode lichamen, voor het geval de wereld zonder fossiele brandstof zou komen te zitten. Trots presenteerden ze het nieuwe product Vivoleum, dat was vervaardigd uit de stoffelijke overschotten van slachtoffers van milieurampen. De zakenlieden waren één en al oor.

Bron: Mikro Gids

Religieuze en “culturele” strijd is maar afleiding van hetgeen waar het onze machthebbers werkelijk om gaat.

Uiteindelijk gaat het om ordinaire economische machtsclustering; politiek, militair of anderszins repressief afgedwongen.

Als daarvoor wat olie op het vuur moet worden gegooid om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten, zullen overheden en hun corporatistische vrienden dat, o.a. via infiltratie in politieke, activistische, religieuze en andere belangengroepen (of zelfs “terreurgroepen“) niet laten.

Maar woede is één ding. Er iets goeds mee doen, dat is produktiever. Bijvoorbeeld door op 11 september aanstaande solidair te zijn met Amerikaanse stakers…of om twee dagen eerder in Brussel te staan, tijdens de United For Truth-manifestatie.

Eén gedachte over “>De Grote Uitverkoop

  1. >Als reactie op je post raad ik je (en andere lezers) aan om Michael Moore’s documentaire ‘Sicko’ te bekijken.

    De documentaire is door middel van montage en een sentimentele voice-over van de maker redelijk gedramatiseerd, maar geeft een sterk beeld van privatisering van de Amerikaanse Gezondheidszorg ten opzichte van de Europese.

    Doen.

Reacties zijn gesloten.