>"Israël traint voor nucleaire aanval op Iran"- Waar blijft de Hollanditis?

>Een opvallend gedeelte uit een artikel van de Jerusalem Post, van 2 november jl.:

The September 6 raid over Syria was carried out by the US Air Force, the Al-Jazeera Web site reported Friday. The Web site quoted Israeli and Arab sources as saying that two strategic US jets armed with tactical nuclear weapons carried out an attack on a nuclear site under construction.

A US Air Force F-22 Raptor, an F-117 Nighthawk, an F-4 Phantom and an F-15 Eagle fly over Holloman Air Force Base, N.M.

The sources were quoted as saying that Israeli F-15 and F-16 jets provided cover for the US planes.

The sources added that each US plane carried one tactical nuclear weapon and that the site was hit by one bomb and was totally destroyed.

Het staat er niet met zoveel woorden, maar het lijkt er op dat er een nucleair wapen is gebruikt tegen een Syrische locatie, waarvan je je kunt afvragen of het werkelijk om een “nuclear plant” naar Noordkoreaans model ging. Het zal niet de eerste keer zijn dat er onzin wordt gepropageerd over zgn. Syrische kernwapens.

Veel verontrustender is dat, zoals Zapruder’s Donkerdoorn terecht suggereert, niemand zich schijnt druk te maken over de mogelijkheid dat er zogenaamde nukes zijn ingezet. Anders gezegd: kernwapens. Massavernietigingswapens. Ook al zijn ze wellicht “mini.” Donkerdoorn schrijft op hetzelfde Zapruder-forum:

Rond het hele “Syrische nucleaire installatieverhaal”, is ondertussen zoveel desinfo verspreid, dat niemand meer van voren weet wat achtergebeurd.

Maar denk eens na. Als dit echt zo is (en ook niet), wat is de publieksreactie op het feit dat de US met nukes heeft lopen smijten?

Noppes…

Niets…

Dit is een test…..de temperatuur van het water wordt gemeten. En guess what? Nob(od)y gives a f……

De volgende is echt…

Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een wat overspannen reactie, waardoor sommige mensen meteen over aluhoedjes en complot-nutcases zullen beginnen te O-H’en. (om vervolgens maar weer De Gouden Kooi aan te zetten. Voorbereiden op de toekomst heet dat -Johnito)

Maar is de reactie van de Zapruder-blogger wel zo overdreven? Toch niet. Want wát hebben we weer eens op het Nederlandse journaal gemist:

Israel training intensively for nuclear strike on Iranian nuclear plants

Citing “several Israeli sources,” the Times said that two IAF squadrons are training to blow up an Iranian facility using a combination of precision laser bombs and low-yield nuclear “bunker-busters”. The Times report was supplemented by one from Fox News.

The attack would be the first with nuclear weapons since 1945, when the United States dropped atomic bombs on the Japanese cities Hiroshima and Nagasaki. The Israeli weapons would each have a force equivalent to one-fifteenth of the Hiroshima bomb, the Times said.

Okay. Men beweert dus dat het om nukes van 1 Kiloton gaat, er vanuit gaande dat die op Hiroshima 15 ton was. Laten we aannemen dat de kracht van een kleine “kofferbom” 0.1 kiloton is. Daarvan is het effect al als volgt:

    Approximate blast at 100 feet above surface:

    – Most structures destroyed out to 0.15 miles of the blast area.
    – Approxmiately 50% dead from radiation within one month’s time out to 0.3 miles.
    – Massive fires out to 0.07 miles.

Dát vermenigvuldigd met tien dus. Per “mini-nuke.” Over die mini-nukes gesproken: voor zover mij bekend werd in 2005 de financiering van de ontwikkeling van Amerikaanse mini-nukes stopgezet. Deze mininuke, de zogenaamde bunkerbuster zou de kracht van 1 megaton moeten hebben. Officieel is dat feestje dus afgelast.

Wel zou de USAF de beschikking hebben over een 400-kiloton-versie.

Zie onderstaand filmpje voor het effect dat de megaton RNEP (Robust Nuclear Earth Penetrator) zou hebben bij een aanval op een vermeende Iraanse nucleaire installatie:

Ja je ziet het goed, één zo’n onding zou zelfs onze soldaten in Uruzgan treffen…en een groot deel van de bevolking in de hele regio ten oosten vanaf de impact (Esfahan, in de video).

Maar hó even, die mini-nukes zouden toch slechts een kiloton zwaar zijn? Wel, ga er maar vanuit dat er in een militaire propagandacampagne altijd het voorbeeld van de lichtste versies zal worden gegeven. Je wilt natuurlijk geen onrust in de publieke opinie.

En dan nog: een nuke blijft een nuke, blijft een massavernietigingswapen, nietwaar?

Rest de vraag: hoe komt Israël, overigens géén ondertekenaar van het Non Proliferatie Verdrag, in tegenstelling tot bv. Iran, eigenlijk aan deze mini-nukes? Tot premier Olmerts’ verspreking van vorig jaar hád het land namelijk officieel helemaal geen kernwapens

Maar met flinke financiële en materiële steun van de VS en Groot-Brittanië heeft het land wel degelijk een flink arsenaal aan nucleaire, chemische en biologische wapens opgebouwd. Waar ik die mini-nukes, for the record, niet tussen zie staan.

Hoe dan ook, met het mogelijk nucleaire bombardement op Syrië lijkt het taboe op het gebruik van nucleaire wapens te zijn verbroken. Iran dreigt het slachtoffer te worden van een aanval met atoomwapens, zonder dat er enig bewijs is voor een Iraans kernwapenprogramma. Terwijl Nederland werkeloos toekijkt hoe onze bondgenoten terrorisme in Iran financieren.

Nogmaals: men wil atoombommen inzetten. Om dezelfde leugens , hetzelfde soort bedrog als die rond Irak.

Dus:

Wáár blijven de demonstraties?

Wáár blijft , verdomme nog aan toe, die wereldberoemde Hollanditis???

F*ck….ongelofelijk dit land…werkelijk…

UPDATE: VOER wees me op enkele artikelen met een kritische kijk op de berichtgeving over de aanval op Syrië.

Note how this works. Al Jazeera was extremely careful in describing its sources. The Israeli source, an Israeli businessman who requested anonymity (of course), provided the information that the attack was American and nuclear, and was on a Syrian nuclear site. A separate Palestinian source, relying on a Syrian source, simply stated that the attack involved six planes, and expressed no opinion on the nature of the Syrian site. The Jerusalem Post cleverly conflated the sources, making it appear that the Arab source backed up the American and nuclear parts of the attack, and that the Syrian site was a nuclear site.

Wake Up From Your Slumber

Xymphora

Of het nu waar is dat Syrië is genuked of niet, het publiek reageert té lauw. De weg ligt open om nukes in te zetten. En dat is triest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 14 =