Voorlopig einde aan updates #Oekraïne, #Donbass en #MH17

TumblrDiasporaMySpaceAllvoicesNUjijEmailPrintFriendlyLinkedInShare

BvHBuDJCYAAhRta.jpg:largeZonder mezelf al te hard op de borst te willen kloppen (al gun ik mezelf wel een schouderklopje) denk ik dat er, sinds deze blogpost, een situatie is ontstaan waarin ik me niet meer als een roepende in de woestijn voel, als het gaat om de berichtgeving rond Oekraïne.

Want Maidan was toch al de revolutie? Niet echt, hebben we inmiddels kunnen vaststellen. En dan druk ik me nog vriendelijk uit.

Hoe dan ook: de betreffende blogpost naar aanleiding van de, in mijn ogen, valse berichtgeving rond het neerhalen van vlucht MH17, was veruit de meest gelezen en gedeelde post die ik ooit geschreven heb.

bureaublad 1_016

Het kreeg een follow-up met twee pagina’s, die ik de afgelopen weken vrijwel dagelijks geupdate heb. Bij elkaar is het daarmee een aardig naslagwerk geworden, en hopelijk zal de gelinkte informatie in de toekomst nog van pas komen in het proces van waarheidsvinding.

Zie pagina 1 en pagina 2.

Inmiddels heb ik gemerkt dat, óók in Nederland, de publieke opinie is beginnen te kantelen, ondanks de onverbeterlijke propaganda vanuit politiek en media, zowel internationaal als nationaal. De pers kan nog zo hard over pro-Russische separatisten schrijven, of zelfs over ‘terroristen,’ maar de realiteit van de strijd tegen het neofascisme begint, mede dankzij jullie als lezers, bloggers en social media-activisten, tot een steeds breder publiek door te dringen.

Een andere realiteit is echter dat ik geen broodschrijver ben, en naast dit blog, toch echt aan de bak moet om geld binnen te halen. Daarbij heb ik ook nog geen (broodnodige) zomervakantie gehad dit jaar.

De komende weken ga ik me dan ook met beide zaken bezighouden. Wel wil ik jullie, voor zover niet al bekend, nog voorzien van een aantal informatieve links om op de hoogte te blijven:

-Novorossia Today

-The Vineyard of The Saker

-Blik Op NOSJournaal

-Zerohedge

-Consortium News

-Democracy Now

-Miguel Rotunno op Diaspora

-Grahan Phillips

-Antimaidan English op Facebook

-Ik op Diaspora

Bedankt voor jullie belangstelling, en tot ergens in september!

Haters houden van haters – #ISIS #PVV #update

TumblrDiasporaMySpaceAllvoicesNUjijEmailPrintFriendlyLinkedInShare

Het moge duidelijk zijn dat ik geen ISIS-fan ben. Maar duidelijk moet ook zijn dat ik niet gediend ben van de ideologie en methoden van ProPatria en Geert Wilders.

Hier schreef ik: We zien nu wereldwijd drie gevaarlijke extremistische stromingen groeien, die elkaar versterken en alledrie dezelfde imperialistische oorlogsagenda van het grootkapitaal dienen. ISIS, rechtsextremisten en de Netanyahu-fanclub (en fuk nee, waag het niet om me te beschuldigen van jodenhaat of moslimhaat, sodemieter anders lekker op van mijn profiel en uit mijn leven, serieus; zero-tolerance van nu af aan, wat dat betreft – J.) . Het enige wat verdere escalatie kan voorkomen is een totale boycot van deze drie stromingen op alle niveaus.Inclusief hun financiers, wapenleveranciers en achterliggende denktanks en economische profiteurs. Extremisme, of het nu ISIS PravySektor IDF of poldernazi’s betreft, is de benzine van de oorlogsmachine.

Zie mijn toespraak van 11 september 2010, voor de context waarin ik tot die conclusie ben gekomen.

En vorig jaar op 21 september 2013 werden we, tijdens een demonstratie tegen het afbraakbeleid op het Plein, nog bedreigd door hordes PVV-fanaten en neonazi’s die bij Wilders’eigen feestje op de Koekamp vandaan kwamen. Voor mij zijn al deze clubs, of ze nu ISIS, Pravy Sektor, NVU of ProPatria heten, integraal onderdeel van het verdeel-en heersmechanisme waarmee het roofkapitalisme probeert te overleven. En zie dit.

Om al het bovenstaande ben ik, net als Miko Flohr, ook sterk gekant tegen de meest recente poging tot polarisatie door Wilders.

Miko Flohr: ‘Daarom moet Jozias van Aartsen eindelijk eens iets doen en wel de voor 20 september geplande demonstratie omleiden. Het staat eenieder vrij om tegen ISIS te demonstreren – graag zelfs, want ISIS is de gezworen vijand van iedereen met een beetje verstand in zijn donder. Maar als het zoals bij Pro Patria en Geert Wilders niet zozeer alleen gaat om ISIS, maar zeker óók om het stigmatiseren van de bewoners van een hele wijk (en, indirect, alle Nederlandse moslims), moet de overheid daar een stokje voor steken. Niet eens zo zeer vanwege de openbare orde, maar gewoon, omdat dat ook, en zonder veel gedoe, zou gebeuren als het niet om moslims zou gaan, maar om andere bevolkingsgroepen.’

En voor wie deze logica nog niet begrijpt: StormCloudsGathering legde het vorig jaar nog eens duidelijk uit:

Enne…lees Wikileaks.

UPDATE 14/08:

Dit is voor de mensen die roepen dat ISIS een groter gevaar is dan neonazi’s: filmpje over wat er gebeurd als je je ogen sluit met ISIS als excuus.

IS(IS): Westers geflirt met jihadi’s loopt uit de hand

Vanavond debat in de Haagse raad

AFA NL trekt min of meer dezelfde conclusie als ondergetekende:

Ten slotte ISIS. Er is een brede weg tussen iemand die ISIS aanhangt en een racistische, islamofobe anti-ISIS demonstrant. AFA vind het gedachtegoed van ISIS verwerpelijk. De verschrikkelijke daden die ISIS op dit moment pleegt in landen als Irak is één van de ergste uitwassen van racisme en intolerantie. Het instellen van een patriarchaal systeem waar de man centraal staat en de vrouw onderdrukt wordt is gewoon weg fout. AFA is tegenstander van intolerantie, of deze nu van een groep als ISIS komt of van blanke rechts-extremisten. Sterker nog, AFA ziet een hele hoop overeenkomsten tussen beiden.