>Fozzie snapt er geen bal van. Of juist wel??

>

Wat een boel gezeik over die verkiezingen. Liefst is Fozzie politiek neutraal. Maar waar je ook kijkt zijn Fozzie’s vrienden de lul. Of je nu studeert of werkt of werk zoekt. Elke partij staat klaar om je te naaien. Nou is dat niks nieuws maar nu het crisis is mogen ze het ook gewoon zeggen.

Stem CDA. Wij helpen je van je ontslagbescherming en WW af. Want het is crisis.

Fozzie zegt : dat wou je voor de crisis ook al.

Stem VVD. Staat gewoon voor Van Vieze Diknekken.
Als je veel geld hebt dan stem je op de VVD. Dat was ook al zo, en daar veranderd de crisis niks aan.

Stem PVV. Aan discussies over kopdoeken en dergelijke doet Fozzie niet. Maar vriend Geert komt wel van de VVD. Dus kan nooit een vriendje van de werknemers zijn. En Hero Brinkman zuipt te veel.
Maar misschien komt dat dan door de crisis.

Stem D66. Ze zijn nu voor de 66e keer gedraaid. Heeft niks met de crisis te maken. Deden ze altijd al.

Stem PVDA. Sinds de AOW is Fozzie al klaar met deze club. Maar om studeren alleen nog voor de elite te reserveren moet je bij deze partij zijn.
Ze zijn hun roots allang kwijt. Heeft niks met de crisis te maken.

Stem Groen Links. Die willen al jaren van de ontslagbescherming af. Eigenlijk zijn ze gewoon rechts en houden van plantjes. Neo-liberale wandelclub. Mes in de rug van werkend Nederland. Niks met de crisis van doen.

Stem SP. Heeft ook geen flikker met de crisis te maken. Vroeger spraken ze de taal van de vloer. Fozzie hoopt dat ze nog weer op cursus gaan. Ze zijn wel de enigen die de rekening van de crisis nog bij de elite neer durven te leggen.

Stem CU. Niks crisis. Als het aan deze middeleeuwse incest-produkten ligt gaan we weer uithuwelijken via de dominee.

Fozzie krijgt gewoon het gevoel dat ie constant belazerd wordt. Wie er ook gaat regeren, dit wordt een zwaar jaar. Want dan hebben we waarschijnlijk al weer een nieuw kabinet. Misschien moeten we maar vast gaan staken. Want genaaid worden we toch.

Geplaatst met toestemming van Fozzie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − vier =