>Onderbanken weer in verzet tegen NAVO-overlast

>

Inwoners van de Limburgse gemeente Onderbanken houden dit weekend, samen met diverse actiegroepen een bezettingsoefening tegen de overlast van AWACS-vliegtuigen, van de nabijgelegen NAVO-vliegbasis in Geilenkirchen.

Misschien denkt u, waarom is dat nog nodig? We hebben toch bij de acties en de Raad van State gewonnen? Welnu daarin heeft u gelijk en daar moeten we trots op zijn, maar inmiddels proberen Defensie, VROM en de NAVO nog steeds op allerlei manieren toch meer bos te laten kappen, terwijl er niets gedaan wordt tegen de bron van de ellende, de AWACS-basis zelf. Sterker nog, de stillere motoren waarvoor diverse mensen tegen beter weten in pleitten, komen er ook niet, stelt de NAVO. Verplaatsing of sluiting zijn dus de enige alternatieven om onze gezondheid, ons bos en onze leefomgeving te beschermen.

De uitstoot van de oude AWACS-motoren is enorm, met alle gevolgen van dien! Zoals bekend, leidt de fijnstof en het absurde lawaai van deze motoren, blijkens rapporten van de Wereldgezondheidsorganisatie, tot hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en concentratie- en gehoorproblemen! Een recent belevingsonderzoek geeft aan dat maar liefst 41.000 mensen gezondheidsklachten hebben door de AWACS-overlast!


Aldus de oproep op www.stopawacs.nl. De geluidsoverlast van de vliegtuigen loopt op tot zo’n 107 decibel, aldus recente metingen….Deze mensen verdienen massale steun, als je het mij vraagt.