>Iraanse vice-president: Iraniërs "vrienden van Israëli’s"

>

Iranian media are quoting the country’s vice president as saying Iranians are “friends of all people in the world — even Israelis.”


Voor zover bekend de eerste keer dat een Iraanse official, vp Esfandiar Rahim Mashai, officieel Iraans medium sympathie voor Israël uitspreekt, aldus Fox News.

Als dit waar is, (ik heb de originele site nog niet gevonden) zou je het als een voorzichtige poging kunnen opvatten om de onderlinge verhoudingen wat te ontspannen. Wat me een goed ding lijkt, ondanks dat er ongetwijfeld sprake is van Iraanse staatspropaganda. De wereld heeft die ontspanning meer dan ooit nodig.

Geen weldenkend mens zit op een oorlog tussen Iran en Israël/VS te wachten, aangezien dat mogelijk een directe, mogelijk nucleaire oorlog tussen de VS (dus ook Nederland) en Rusland zou betekenen.

En dat willen we niet. Maar in het Witte Huis denkt men daar kennelijk anders over, getuige de zeemacht die opstoomt richting Iran.

Fox News zou Fox News niet zijn als ze vervolgens niet de fout in zouden gaan met het wederom herhalen van deze foutief vertaalde uitspraak:

President Mahmoud Ahmadinejad prompted international criticism when he said in 2005 that he believed Israel would one day be “wiped off the map.”


Dit is wat Ahmadinejad werkelijk zei:

‘De Imam zei dat dit regime dat Jeruzalem bezet houdt moet verdwijnen van de bladzijden van de tijd.’

Wel, laat de oorlogsdreiging maar verdwijnen van de bladzijden van de tijd…