>Doden tijdens protesten Venezuela: de geschiedenis herhaalt zich

>

Media in Zulia berichtten dat onbekenden vanaf een voertuig het vuur openden op studenten die protesteerden tegen het opschorten door de overheid van studentenverkiezingen, die voor 8 november op de agenda stonden.

Twee studenten werden gedood, acht anderen raakten gewond. Nu.nl

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Opvallend vind ik dat de huidige “protesten” plaatsvinden op het moment dat de vrije Zuidamerikaanse landen, waaronder Venezuela, een “eigen” Wereldbank willen vormen, los van de door de VS gedomineerde IMF en Wereldbank.

Daarnaast beschikt Venezuela over een flinke plas moeilijk winbare olie. Een potentiële goudmijn voor corporate US, in een tijd waarin een olieprijs van 100 dollar per vat de ondergrens dreigt te worden.

Men mag hopen dat er momenteel opnieuw een paar wakkere filmmakers in Caracas aanwezig zijn, net als ten tijde van The Revolution Will Not Be Televised. Zie film hierboven.

Noot: Wat u niet verteld wordt in de Nederlandse media, is dat in diverse westerse landen het staatshoofd onbeperkt kan worden herkozen, zoals in Groot Brittannië, Frankrijk en Australië.