>MIVD verzwijgt vondst Gladio-wapens bij top-criminelen

>De militaire inlichtingendienst (MIVD) heeft een wapenvondst bij de arrestatie van Sam Klepper en John Mieremet in 1991 verzwegen.

De wapens waren geroofd uit een depot van een geheime overheidsorganisatie en de vondst zorgde voor grote onrust bij de MIVD. Dat meldt het tv-programma Reporter zondag op basis van een vertrouwelijk document van de dienst. Het ondergrondse wapendepot behoorde toe aan Operatiën & Inlichtingen, ook wel Gladio genoemd.

Lees verder op Zaplog.nl

Operatie Gladio was gedurende de Koude Oorlog een middel van CIA en Navo om “gevaarlijke” communisten verdacht te maken. Gladio zou onder meer de drijvende kracht zijn geweest achter aanslagen van de Bende van Nijvel (moordpartijen in Belgische supermarkten) en de vermeend extreem linkse CCC, en is na de Koude Oorlog mogelijk verantwoordelijk geweest voor een bombrief-campagne tegen de EU, welke in de schoenen werd geschoven van linkse anarchisten en moslim-extremisten.
Gladio was ook in Nederland actief, en werd op het laatst geleid door Minister van Staat Max van der Stoel.

Thomas Deflo schreef een interessant artikel over Gladio.

Zie ook

Terreur onder valse vlag: van Gladio tot Irak

Gladio: opgewarmd lijk?

Hmm…doet me een beetje aan Hofstad-praktijken denken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 10 =