>Kamervragen over geheim destabilisatieprogramma tegen Iran

>De VS en (fundi-financiers) Saudi-Arabië zijn betrokken bij een geheime destabilisatie-campagne tegen Iran, zo melden o.a. Raw Story en The Atlantic.

De operatie zou, volgens auteur David Samuels, onder meer financiële steun aan guerillagroepen behelsen, en heeft ook tot bomaanslagen en aanvallen op Iraanse legereenheden geleid. Bovendien zou er een verband bestaan met de dood van de Iraanse kerngeleerde Ardashir Hosseinpour. De Saudi’s zouden zo’n $ 300 miljoen bijdragen aan de operatie.

Mogelijk zullen ook Iraanse raffinaderijen het doelwit worden, aldus Samuels. Lees verder

In het licht van dit nieuws is het volgende bericht interessant:

Iran arrests 10 at border with “spying” gear – TV

TEHRAN (Reuters) – Iranian border guards detained 10 people who illegally entered the country from Pakistan carrying $500,000 in cash, maps of “sensitive areas” and “modern spying cameras”, state television said on Sunday.

The arrests took place in the volatile Iranian border province of Sistan-Baluchestan, which has seen an upsurge in unrest and is a favourite route of drug smugglers.

The report did not give details or make clear when the group was detained, saying more information would be made available in coming days.

In February, a booby-trapped car blew up a bus owned by Iran’s elite Revolutionary Guards in the city of Zahedan in the province, killing at least 11 people and wounding 31 others. Lees verder

Naar aanleiding van deze berichtgeving stelt SP-Kamerlid Harry van Bommel Kamervragen aan de minister van Buitenlandse Zaken:

1. Hebt u kennis genomen van berichten in de Amerikaanse pers dat de regering van de VS een geheim destabilisatieprogramma tegen Iran is begonnen, waarbij met Israël een bondgenootschap van gematigde soennitische landen is aangegaan, met als gezamenlijk doel de Iraanse regering te doen afzetten door middel van aanslagen op de olie-industrie en het vergroten van de spanningen tussen het centrale gezag in Teheran en diverse etnische minderheden? (1)

2. Hebt u tevens kennis genomen van het feit dat financiering van deze campagne, geschat op 300 miljoen dollar, voor rekening komt van Saoedi-Arabië?

3. Deelt u mijn mening dat een dergelijk programma een gevaarlijke en ongewenste daad van agressie is tegen Iran, omdat het in strijd is met het internationaal recht en dat dit programma moet worden afgekeurd? Zo ja, op welke wijze zult u uw afkeuring overbrengen? Indien neen, waarom niet. Impliceert dat, dat u dit beleid goedkeurt? Kunt u dat toelichten?

Bron

Laten we wel wezen: alle berichtgeving over gesprekken tussen Iran en de VS ten spijt, Iran staat nu eenmaal op de oorlogsagenda van de neo-cons, die er niet voor terugdeinzen om onderhandelingen over de Iraanse nucleaire ambities te dwarsbomen, als dat zo uitkomt.

War on terror, in samenwerking met, of all people, Saudi-Arabië en de Mossad?

Gek hè, dat ik (en niet alleen ik) het officiële 9/11-verhaal als onzin beschouw…In een Irak- onderzoek moet daarom ook de vraag gesteld worden: wat is er op 11 september 2001 écht gebeurd?

De oorlog tegen terreur is gevaarlijk. Niet in de laatste plaats voor kritische journalisten en vredesdemonstranten en andersglobalisten

Het wachten is ondertussen op een nieuw Tonkin-incident


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =