>"Wraak" op Sévèke…

>Van Zaplog:

Een 38-jarige man heeft de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke bekend. Dit is zojuist op een persconferentie bekend gemaakt. De man zou Sévèke in de 90’er jaren in het Nijmeegse kraakmilieu hebben ontmoet, en zou alléén gehandeld hebben. Lees meer

Inmiddels meldt De Stentor dat de dader, ene Martinus T., uit wraak zou hebben gehandeld:

De verdachte heeft zijn motief neergeschreven in een dagboek, dat in een opslagruimte is gevonden, aldus bronnen bij politie en justitie.
Tien jaar geleden zou de verdachte door toedoen van Sévèke uit de Nijmeegse krakersbeweging zijngegooid. Volgens ingewijden beschuldigde Sévèke hem er destijds van, infiltrant te zijn van de inlichtingendienst. In het dagboek zweert hij hiervoor ooit wraak te zullen nemen. Het dagboek werd bij toeval gevonden door agenten van de politieregio Hollands-Midden (Leiden), dat onderzoek deed naar bankovervallen.
Uit het dagboek blijkt ook dat de verdachte op 15 november 2005 gedurende het tijdstip van de moord in Nijmegen was. De verdachte zocht voor de moord onder de schuilnaam Edmund Dantes nog internetcontact met Louis Sévèke. De man zou in de jaren negentig meerdere gewapende bankovervallen hebben gepleegd. Hij vermeldt in zijn dagboek ook verantwoordelijk te zijn voor de aanslag op de vestiging van BASF in Arnhem op 16 april 1996. Lees meer

Dus: we hebben een verdachte die van A tot Z de nodige bankovervallen, minimaal één aanslag, plus de moord op Sévèke heeft bekend? En naar eigen zeggen alléén gehandeld heeft?

Ik vind het nogal raar om zulke daden in een dagboek te vermelden. Doet me denken aan “toevallig” gevonden Bin Laden-tapes in Afghaanse krotten. Nu ja. Laat ik nog maar even niet verder speculeren, al protesteert mijn intuïtie nóg zo hevig. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het verdere verloop van deze affaire. Ondertussen verdient het artikel onder de volgende link, van de hand van Sévèke, nog altijd alle aandacht:

Overheid moet eigen rol bij ‘terreur’ niet verdoezelen

Wordt vervolgd. Denk ik…


EDIT 29 maart: Zelfs de Telegraaf meldt nu dat het officiële verhaal rammelt, aldus Patman.

Grrr…het KSM-gevoel….2 thoughts on “>"Wraak" op Sévèke…

  1. >Vanaf dag 1 vertrouwde ik het zaakje al niet. Gezien het verleden van Louis leek het mij zeer waarschijnlijk dat een AIVD infiltrant de moordenaar zou kunnen zijn. Volgens mij heeft de politie van Nijmegen bewust tijd gerekt en de boel belazerd om de ware dader af te dekken. Nu zou de dader gevonden zijn. Na het lezen van diverse artikelen ben ik tot de conclusie gekomen dat de dader niet de echte dader is, ook wwer om politie en inlichtingendiensten af te dekken.

  2. >Met groeiende belangstelling volg ik bij ‘Kleintje Muurkrant’ (http://www.stelling.nl/kleintje/) een serie genaamd ‘Verdacht geknerp rond De Terp’. In de laatste afleveringen wordt gesuggereerd dat ze iets op het spoor zijn. De laatste aflevering:
    15 maart 2007. Op die dag publiceerden wij dat Louis Sévèke door een bromsnorrenbrigade was verwijderd van het privé parkeer terrein van De Terp in Bosch en Duin. Waar lieden van allerlei Haagse instanties, de top van bouwbedrijven, hoge mieters uit de geldwereld, politici en figuren uit de befcultuur zich van tijd tot tijd terugtrekken om over allerlei heikele zaken te konkelefoezen.
16 maart 2007. De moordenaar van Louis wordt in Barcelona in de kuif gegrepen. Of liever, bij de kladden. Het blijkt om een meneer te gaan die in vroeger dagen rondwaarde in de kraakwereld en die zich sindsdien (?) heeft gespecialiseerd in het fabriceren van explosieven en het hanteren van een gun om zijn financiële positie wat kleur te geven. Ook makkelijk: hij hield een dagboek bij. Hoewel de inhoud daarvan niet hoeft te stroken met de werkelijkheid. Het lijkt op de zoveelste “lone nut” en daar zal het officieel dan ook wel weer op uitdraaien. Stay tuned.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 1 =